Prioritering af positivitet i hverdagen giver større lykkefølelse

Posted on 15 jul, 2015

images copyVi lever alle i en travl og kompleks hverdag. Det betyder at vores hjerne sjældent holder fri, den kører på højtryk mens vi forsøger at hjælpe den på vej ved at ”leve med” det pres og den stress det ofte medfører. Vi får simpelthen ikke prioriteret det der er godt for os – det der giver os energi og værdi. Måske er du lige gået på ferie eller også er du godt i gang med ferien allerede. Hvis du som de fleste, har svært ved at komme ned i gear og bare give dig hen til din forestående ferie, så vil jeg anbefale dig at prøve kræfter med følgende;

 

 PRIORITER AT VÆRE POSITIV

 

Det kan måske lyde som et lidt fjollet råd, men ifølge en af verdens førende emotionsforskere Barbara Fredrickson, kan det at prioritere positivitet ikke blot medføre større følelsesregulering (og deraf mindre stress), men det kan også bidrage til en højere grad af trivsel og lykkefølelse.

Fredricksons forskning har vist, at når vi bevidst prioriterer gode gerninger rettet mod andre såvel som mod os selv, ja så bliver vi simpelt hen gladere, mere overskudsagtige, og får heraf, også større lyst til at deltage i andre ting som er gode for os fx at dyrke mere motion, spise sundere, meditere, dyrke naturen osv. Det er altså en ren win-win da effekten går begge veje – dvs. når vi prioriterer flere positive ting, vækkes vores appetit og lyst til at udvide repertoiret og gøre flere ting der er gode for os. Derfor er mine bedste sommerråd til dig!

  • SMIL OG GRIN MERE

  • GIV NOGEN EN HJÆLPENDE HÅND

  • GÅ EN TUR I SKOVEN MED NOGEN DU GODT KAN LIDE

  • LYT TIL NOGET MUSIK DU GODT KAN LIDE ELLER TAG EN SVINGOM

  • INVITER EN VEN TIL MIDDAG, TIL KONCERT ELLER I BIFFEN

  • LAV NOGET PÅ DIN ”I WISH” LISTE DU ALDRIG HAR NÅET

 

Jeg ønsker dig og dine en fortsat god og positiv sommer.IMG_2414_2

 De bedste hilsner

 Tanja – www.fokusilivet.dk

 

Kilder; Catalino, Algoe & Fredrickson 2014 + Fredrickson 2015 in press

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Modtag mit nyhedsbrev

Du modtager en bekræftelsesmail om lidt.